dilluns, 31 d’agost del 2015

I fins aquí

I fins aquí El terrorífic blog de tercer, el nostre racó a la xarxa. Aquí hem pogut veure què hem fet durant tot el curs, reforçar allò que hem après, jugar alhora que aprenem, descarregar fotos i vídeos,...

Finalment han estat publicades 54 entrades i hem rebut més de 3.800 visites. Unes dades excel·lents!

Moltíssimes gràcies a tots els alumnes de tercer i a les seves famílies per la vostra participació i col·laboració en aquest entorn diferent d'ensenyament i d'aprenentatge que tant us ha agradat.

Ara us toca començar 4t de primària amb les piles ben carregades.

L'activitat d'aquest blog continuarà a partir de setembre a l'adreça:

Us hi esperem!

diumenge, 30 d’agost del 2015

Fi de curs

Música, balls, cançons, acomiadament dels alumnes de sisè, balls i música en directe a la classe, esmorzar, festa de l'aigua, sol, calor,... Tot això i més va ser la festa de fi de curs. Què bé que ens ho vam passar! Aquí us deixem les fotografies dels millors moments d'aquell dia de festa i comiats.












dissabte, 29 d’agost del 2015

Broadway Boogie-Woogie

Durant el tercer trimestre, els nens i les nenes de tercer vam continuar treballant l'obra de Piet Mondrian.


Aquest trimestre vam treballar l'obra Broadway Boogie-Woogie. En aquesta obra Mondrian representa un mapa d'una ciutat moderna, sempre plena de formes rectangulars i quadriculades, però amb molts colors, com il·luminada per la música Boogie-Woogie que sona per tot arreu. Aquí us la deixem perquè la pugueu gaudir:


Entre tots vam analitzar les formes geomètriques, els colors, els fons i la distribució de tots els elements d'aquesta obra. Aquestes van ser les nostres conclusions:
  • Els carrers són línies rectes de color groc. Sobre aquestes línies rectes en Mondrian ha dibuixat petits quadrats de color vermell, blau, blanc o gris. Podrien representar les llums dels vehicles.
  • Els edificis són quadrats o rectangles de color blau, groc, vermell o blanc.
Després, seguint aquestes conclusions, vam crear una composició lliure de la mateixa manera com ho hagués fet en Mondrian, però amb paper de colors. Aquesta composició va ser la tapa de l'àlbum del tercer trimestre. Mireu que acolorides van quedar:

dijous, 23 de juliol del 2015

Sortida a la Platja del Far

Sol, sorra, mar,... Què bé que ens ho vam passar el passat dijous, 18 de juny, durant la sortida a la Platja del Far de Vilanova i la Geltrú. Aquí us deixem les fotografies dels millors moments d'aquell dia de platja.







dimecres, 22 de juliol del 2015

Reforça allò que has après durant el curs

Els nens i les nenes de 3r ara ens trobem de vacances d'estiu i carregant les piles pel curs vinent. No obstant això, hem de fer unes tasques durant els mesos de juliol i agost per reforçar tot allò que hem après durant aquest curs.

Per una banda, hem de completar el quadernet amb exercicis de matemàtiques i català que els tutors ens van repartir l'últim dia de curs.

Per altra banda, hem de llegir un llibre d'imaginació en català. Podem llegir un que tinguem per casa, el podem comprar o també el podem agafar en prèstec de la biblioteca Josep Pla de les Roquetes.

A més, hem de repassar les taules de multiplicar. Si les vols practicar des del teu ordinador o tauleta només has de fer servir els recursos web que trobaràs a la pàgina Reforça Mates d'aquest blog o clicant aquí.


Per últim, a l'àrea de medi vam estudiar el treball i les plantes durant el tercer trimestre. Estem segurs que encara podem aprendre moltes coses més o reforçar el que ja sabem si donem un cop d'ull als recursos web que us hem posat a la pàgina Reforça Medi d'aquest blog o clicant aquí.


dijous, 16 de juliol del 2015

Sortida al Jardí Botànic de Barcelona

El passat dimecres, 27 de maig, les classes de tercer vam fer una sortida al Jardí Botànic de Barcelona i vam aprendre moltes coses sobre les plantes.

Primer vam fer el taller Fem el camí del pol·len. En aquest taller vam descobrir la importància dels insectes i de les flors en el procés de pol·linització de les plantes. Després, vam visitar les instal·lacions del Jardí Botànic i vam veure moltíssimes plantes del nostre clima, el mediterrani. També dels climes desèrtics i el de les Illes Canàries, Sud-àfrica, Austràlia, Xile i Califòrnia.

Aquí teniu les fotografies dels millors moments d'aquesta sortida. Per descarregar-vos-les, només cal que cliqueu a sobre de qualsevol imatge. Després premeu el botó dret del ratolí i cliqueu sobre "Guardar imagen como".

dissabte, 11 de juliol del 2015

Han arribat dos alumnes nous a 3rA

Els dos companys es diuen Joel Valle i Raúl Ruíz.

Erica Martínez i classe de 3rA

El 7 i 8 d'abril de 2015 van arribar dos companys nous a la classe de 3rA de l'Escola Santa Eulàlia. Els dos companys es diuen Joel Valle i Raúl Ruíz.

El Joel Valle ara viu més a prop de l'escola Santa Eulàlia que de l'escola Aragai de Vilanova i la Geltrú on anava abans. Els pares del Raúl Ruíz han vingut de Casariche (Sevilla) per o obrir un bar a les Roquetes que es diu El Nou Talino.

Benvinguts a l'escola!

dimarts, 7 de juliol del 2015

Els capgrossos estrenen roba nova

La roba vella de Els Capgrossos estava desgastada perquè se l'havia posat molta gent i van decidir canviar-la.

Ángel Poza i classe de 3rB

El 23 d'abril, diada de Sant Jordi, el Ball de Capgrossos de les Roquetes va estrenar vestits nous. La nova roba la va fer una modista que es diu Lluïsa. Els Capgrossos van estrenar la roba a la plaça Llobregat. Van fer un ball anomenat Patatuf. Hi havia força gent. La roba vella de Els Capgrossos estava desgastada perquè se l'havia posat molta gent i van decidir canviar-la.

dilluns, 6 de juliol del 2015

Jocs florals

Les setmanes d'abans de la Diada de Sant Jordi, els nens i nenes de tercer vam escriure un conte. Amb aquest conte vam participar en dos concursos: En el 5è certamen literari infantil i juvenil organitzat per l'Unió de Comerciants i Empresaris de les Roquetes (UCER) i en els jocs florals que organitza l'escola cada 23 d'abril.

En un acte per a cada cicle, un jurat format per l'equip directiu i alguns pares va donar els premis als autors i autores dels escrits guanyadors. Els premis van ser un diploma per la classe i un llibre, una rosa i un punt de llibre per als guanyadors.

L'alumna Aroa Borrego, de 3rA, i l'alumne Xavier Jiménez, de 3rB, van ser els alumnes premiats. Aquí us deixem els contes guanyadors:



Com podeu observar a les següents fotografies, els treballs guanyadors estan exposats a la biblioteca i la resta dels treballs estan penjats al passadís de cada classe:


Per últim, us deixem les fotografies dels millors moments de l'entrega de premis:


diumenge, 28 de juny del 2015

L'obra de teatre de 4t i el recital de poemes de 3r


Els de 4t van representar una obra de teatre que es titulava Un drac terrible i els de 3r vam preparar un recital de poemes al voltant de Sant Jordi.

Isaac López i classe de 3rB.

El dijous 23 d'abril els nens i les nenes de 4t van representar una obra de teatre que es titulava Un drac terrible, d'Adelaida Frías. L'obra tractava d'un drac que arrasava tot un poble fins que va arribar Sant Jordi i amb un conte el va convèncer perquè marxés. Aquesta obra la van fer perquè així apreníem a llegir en veu alta.

Els nens i les nenes de 3r vam celebrar Sant Jordi amb poesia. Primer, vam preparar la lectura en veu alta de poemes de dracs, llibres, roses i princeses. Després, vam presentar aquests poemes d'una manera molt teatral i divertida als companys de quart i segon. Els hi va encantar.

Aquí us deixem les fotografies dels millors moments de l'obra de teatre de 4t i del recital de poemes de 3r.


divendres, 26 de juny del 2015

Celebrem Sant Jordi

Vam celebrar el dia del llibre i de la rosa.

Hamza el Habri i classe de 3rA


El 23 d'abril els nens i nenes de l'escola Santa Eulàlia vam realitzar moltes activitats perquè era el dia de Sant Jordi, del llibre i de la rosa.

Aquestes són algunes de les activitats que vam realitzar:

INTERCANVI DE LLIBRES

Tots els alumnes que havien portat un llibre a l'escola van tenir l'oportunitat de canviar-lo per un altre.





 EXPOSICIONS I DECORACIÓ DEL VESTÍBUL

Gràcies a la col·laboració d'alumnes i famílies l'entrada de l'escola va quedar molt ben decorada.


APADRINAMENT DE LLIBRES

Durant tota la setmana de Sant Jordi els alumnes i els pares que van voler van poder apadrinar un llibre per a la biblioteca de l'escola. Així la biblioteca de l'escola va quedar dotada amb desenes de llibres nous.


LECTURES EN VEU ALTA A LA BIBLIOTECA

El dia de Sant Jordi vam poder escoltar una història d'amor i misteri, El fantasma de l'Òpera de Gaston Lerroux.

dijous, 25 de juny del 2015

Visitem la biblioteca

Volíem estudiar la diferència entre els llibres d'imaginació i els de coneixements i saber com funciona una biblioteca pública.

Joel Valle i classe de 3rA.

Durant el mes d'abril, els nens i nenes de 3rA i 3rB de l'escola Santa Eulàlia van fer una visita a la biblioteca Josep Pla de les Roquetes de Sant Pere de Ribes.

La directora de la biblioteca ens va explicar un conte que es deia El dofí Dentetes. Després ens va explicar moltes coses sobre la biblioteca.

Això va passar perquè volíem estudiar la diferència entre els llibres d'imaginació i els de coneixements. També volíem saber com funciona una biblioteca pública.




dijous, 18 de juny del 2015

Ja tenim els guanyadors del concurs del mes de maig

El concurs del mes de maig consistia a classificar els oficis que sortien en una imatge segons si pertanyen al sector primari, al secundari o al terciari.

La resposta correcta era:
  • Sector primari: Pescador i pagès.
  • Sector secundari: Fuster i paleta.
  • Sector terciari o serveis: Bomber, dependenta, cambrer, cartera, cuiner, electricista, infermera, jardinera, lampista, metgessa, guardia municipal i pintor.

Les dues úniques encertants de la prova han estat Gisela Cabezas i Ivet Camps, de 3rA. Enhorabona a les dues.

Gràcies a tots per la vostra participació en els concursos del mes del curs 2014-2015. Podeu llegit tots els comentaris guanyadors en la pàgina Concurs del mes d'aquest blog o clicant aquí.

dissabte, 13 de juny del 2015

Estudiem Piet Mondrian

Vam estudiar la seva vida, les seves obres principals i vam fer diverses composicions com si fóssim en Mondrian. 

Hugo Rubio i classe de 3rA


Des del 10 d'abril els nens i les nenes de 3rA i 3rB estudiem Piet Mondrian.

Això ha passat perquè estudiem un artista diferent cada trimestre. Primer vam estudiar la seva vida, després vam estudiar les seves obres principals i, per últim, vam fer diverses composicions com si fóssim en Mondrian. D'aquesta manera hem après a dibuixar línies perpendiculars i paral·leles.


Aquí us deixem una presentació amb la seva biografia, on s'expliquen els fets més importants de la seva vida. En aquesta presentació també podeu trobar alguna de les seves obres més importants:


Nosaltres vam treballar la Composició en vermell, groc i blau. Aquí us la deixem perquè la pugueu gaudir:


Primer, vam analitzar les formes geomètriques, els colors, els fons i la distribució de tots els elements d'aquesta obra. Aquestes van ser les nostres conclusions:
  • En Mondrian va fer servir només quadrats a la seva obra.
  • Els quadrats els formen línies rectes paral·leles i perpendiculars.
  • Els colors predominants eren molt vius (vermell, groc i blau). També feia servir el color blanc i el gris.
Després, seguint aquestes conclusions, vam crear una composició lliure de la mateixa manera com ho hagués fet en Mondrian. Per fer les línies paral·leles i perpendiculars vam aprendre a dibuixar amb el regle. Aquesta composició va ser exposada al vestíbul de l'escola. Mireu que maco que ens va quedar:

dijous, 11 de juny del 2015

Hem celebrat la diada de l'esport

La vam celebrar el 27 de març i vam jugar a molts jocs diferents.

Chadia Lakdime i classe de 3rB

El divendres 27 de març vam celebrar la diada de l'esport a l'escola i vam jugar a molts jocs diferents com bàsquet o hoquei.

Als nens i nenes de cicle mitjà ens va agradar molt aquesta activitat i ens vam divertir molt. Vam fer grups i ens van donar polseres de colors per saber a quin grup anàvem. Els grups estaven barrejats entre les classes de 3r i 4t.

Aquí us deixem les fotografies dels millors moments de la diada de l'esport. Per descarregar-vos-les només cal que cliqueu a sobre de qualsevol imatge. Després premeu el botó dret del ratolí i cliqueu sobre "Guardar imagen como" o "Anomena i desa".

diumenge, 10 de maig del 2015

Restem

A l'àrea de matemàtiques vam repassar les restes durant el segon trimestre. Aquí us deixem un recull de jocs que hem trobat a la xarxa per a practicar-les:

 Quantes operacions pots resoldre en un minut?

Tria el número, el temps i... a restar!

Fes clic a sobre del números per aconseguir la resta de baix.

dijous, 7 de maig del 2015

Fem un conte per Sant Jordi 3rB

Els alumnes de 3rB hem escrit i il·lustrat un conte en col·laboració amb la classe de 3rA Mercuri de l'escola Pia de Vilanova i la Geltrú, la classe de 3rB de l'escola Josep Andreu Charlie Rivel de Cubelles, la classe de 3rB de l'escola Pia de Sitges i la classe de 3rA de l'escola Canigó de Vilanova i la Geltrú. Esperem que us agradi:

Fem un conte per Sant Jordi 3rA

Els alumnes de 3rA hem escrit i il·lustrat un conte en col·laboració amb la classe de 3rA de l'escola Pia de Sitges, la classe de 3rB de l'escola Canigó de Vilanova i la Geltrú, la classe de 3rA Gitanes de l'escola Volerany de Vilanova i la Geltrú i la classe de 3rA Monopoly de l'escola Sant Jordi de Vilanova i la Geltrú. Esperem que us agradi:

dimecres, 6 de maig del 2015

L'escut de Sant Pere de Ribes


Aquest és l'escut de Sant Pere de Ribes. La part de l'esquerra representa el castell de Sant Pere de Ribes. La part de la dreta representa la Senyera, bandera de Catalunya i de l'antiga Corona d'Aragó. 

Amb aquest escut hem après moltes coses del nostre municipi, però també hem treballat geometria. El centre és un quadrat partit per la meitat, formant d'aquesta manera dos triàngles. Però, podem dividir el quadrat en dues meitats iguals d'una altra manera?

divendres, 1 de maig del 2015

Ja tenim els guanyadors del concurs del mes de març

El concurs del mes de març consistia a veure i escoltar atentament un vídeo sobre la primavera. Després havíeu d'escriure el nom de les dues flors de la llista que no s'anomenaven en el vídeo. La resposta correcta era: Rosa i clavell. La prova ha resultat ser ben difícil perquè només hi ha hagut dos encertants, que són:

  • Gisela Cabezas
  • Ivet Camps

Enhorabona a les dues!
El curs s'acaba i us animem a participar en la prova del concurs del mes de maig, l'última de tercer. Podeu participar des de la pàgina "Concurs del mes" d'aquest blog o clicant aquí.

dimarts, 31 de març del 2015

Ens visita un policia local

Volíem conèixer els serveis municipals de les Roquetes i també saber les funcions d'un policia.

Adrián Zegarra, Joel Mesa i classe de 3rA
Les Roquetes, Sant Pere de Ribes

El passat 30 de gener els nens i les nenes de 3r i 4t vam entrevistar un policia local a les aules de cicle mitjà.

El policia és el pare d'una alumna de 4tB que va accedir a vindre a l'escola perquè l'entrevistéssim. Això ho vam fer perquè volíem conèixer els serveis municipals de les Roquetes i també saber les funcions d'un policia.

Primer cada classe vam pensar i escriure preguntes per fer al policia. Després el policia i els alumnes ens vam presentar. A continuació el policia va explicar per a què serveix el número de telèfon 112. Tot seguit vam fer les preguntes i els policia les va respondre. La mestra Gemma ho va gravar tot en vídeo. Per últim vam posar el vídeo i vam transcriure les respostes del policia. 

Podeu llegir l'entrevista en aquest document:

dilluns, 30 de març del 2015

Pengem les normes del pati

Aquestes normes serveixen perquè tots els nens i nenes de l'escola puguin recordar com ens hem de comportar a l'hora de l'esbarjo.

Héctor estrella i classe de 3rB
Les Roquetes, Sant Pere de Ribes

A principis del mes de març, al suro del porxo, van penjar les normes del pati. Van penjar un dibuix i un cartell per a cada norma i l'horari de pistes i de jocs. Aquí us les deixem: