dimarts, 30 de desembre del 2014

Escrivim descripcions de paisatges

En la unitat 3 de medi vam estudiar els paisatges de Catalunya. Vam aprendre les diferències entre un paisatge natural i un paisatge artificial. També que a Catalunya hi ha paisatges de plana, costa i muntanya.

A català vam aprofitar tots aquests nous coneixements per escriure una descripció d'un paisatge de muntanya, un de plana i un de costa. Aquí us les deixem:




dilluns, 29 de desembre del 2014

Escrivim nombres

En la unitat 2 de Matemàtiques hem treballat l'escriptura de nombres i hem après que en català el meu nombre no és el meu nom.

Aquí us deixem un recull de jocs que hem trobat per la xarxa per aprendre a escriure correctament els nombres en català.

Primer farem una mica de repàs:


Ara escriurem nombres de dues xifres. Recorda que una desena són 10 unitats:


Després escriurem nombres de tres xifres. Tens tres intents:




Amb aquest joc podràs escriure nombres de fins a quatre xifres. Pots fer-ho en català o en castellà:


Com t'ha anat? Si encara tens dubtes de com s'escriuen els nombres en català, en aquest joc pots escriure el nombre que vulguis i apareixerà escrit a la pantalla:


Tots aquests jocs els trobaràs també a la pàgina Reforça Mates d'aquest blog o clicant aquí.

dissabte, 27 de desembre del 2014

Sortida al Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya

El dimarts 11 de novembre les classes de tercer vam fer una sortida i vam veure molts amfibis i rèptils. Vam anar al Centre de recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya, el CRARC, que està a Masquefa, per aprendre moltes coses sobre aquests animals.

Primer vam fer un taller i vam poder tocar una salamandra, una tortuga mediterrània i una serp del panís. Després vam visitar les instal·lacions i vam veure camaleons, dos cocodrils, caimans, serps i moltes tortugues. Al final ens vam regalar un llibre i una pell de serp.

Aquí teniu les fotografies dels millors moments d'aquesta sortida. Per descarregar-vos-les, només cal que cliqueu a sobre de qualsevol imatge. Després premeu el botó dret del ratolí i cliqueu sobre "Guardar imagen como".


dimarts, 16 de desembre del 2014

Ja tenim els guanyadors del concurs del mes de novembre


Els bolets que creixen a les pinedes són els pinetells, les llenegues i els rovellons. Aquesta era la resposta correcta del concurs del mes de novembre.

Enhorabona a tots aquests encertants que han demostrat ser molt bons boletaires:

  • Janneth Márquez

  • Eric Vicente

  • Ivet Camps




El concurs del mes de desembre ja està publicat. Us animem a continuar participant des de la pàgina "Concurs del mes" d'aquest blog. 

diumenge, 16 de novembre del 2014

Fem els separadors de l'àlbum

Durant l'últim mes els nens i nenes de 3r hem estat fent a plàstica els separadors per assignatures de l'àlbum que portarem a casa a finals del primer trimestre. Els hem fet amb grafisme creatiu. És a dir, fent línies corbes i línies rectes amb diferents colors i estampats.

Cada separador ha quedat diferent i ben acolorit. D'aquesta manera desenvolupem les nostres capacitats motrius i l'expressió plàstica. Aquí us deixem alguns exemples:







divendres, 14 de novembre del 2014

Com hem de fer servir les llibretes?

Els nens i nenes de 3r hem començat aquest curs a fer servir llibretes: Una lila per a català, una blava per a castellà, una vermella per a matemàtiques i una verda per a medi. Al principi ens va costar una mica. Per això a l'àrea de castellà vam escriure un text on explicàvem com havíem d'utilitzar les llibretes. Ara ja ens sembla molt més fàcil.



dimarts, 11 de novembre del 2014

Notícies

El número 5 del diari de l'escola "El detectiu" ja està publicat. Aquí us deixem les notícies que els nens i les nenes de 3r hem escrit per a aquesta nova edició, la primera del curs 2014-2015.



dilluns, 10 de novembre del 2014

Ens mengem les castanyes

A Catalunya fa molts i molts anys era costum que els campaners toquessin a morts sense parar tota la nit del dia 31 d'octubre. Els veïns els ajudaven a aguantar aquesta tasca tan dura portant-los aliments molt energètics com castanyes, panellets i moniatos. Aquesta tradició es va convertir en la Castanyada.

Els nens de tercer vam celebrar la Castanyada fent una gimcana amb endevinalles, mots encreuats, definicions i rimes sobre els fruits de la tardor. Després vam menjar les castanyes al pati. Estaven molt bones.







diumenge, 9 de novembre del 2014

Celebrem la Castanyada amb teatre

Els nens i les nenes de 3r hem celebrat la castanyada representant l'obra de teatre Ha arribat la tardor d'Adelaida Frías.

Durant la setmana anterior a la representació, a l'escola vam preparar la lectura en veu alta d'aquesta obra de teatre i, a casa, vam preparar la disfressa. Donem les gràcies a les famílies per la vostra ajuda.

Després, el dia de la castanyada, vam representar aquesta obra de teatre d'una manera molt divertida als companys i companyes de quart i de primer. Els hi van encantar. Com ens van aplaudir!

Aquí teniu les fotografies dels millors moments d'aquesta representació teatral. Per descarregar-vos-les, només cal que cliqueu a sobre de qualsevol imatge. Després premeu el botó dret del ratolí i cliqueu sobre "Guardar imagen como".

dissabte, 8 de novembre del 2014

L'escola, la tardor, el Halloween i la castanyada

Així és com ens va quedar l'entrada a l'Escola per celebrar la tardor, el Halloween i la Castanyada. Quin goig que feia!






















Per descarregar-vos les fotos, només cal que cliqueu a sobre de la imatge. Després, premeu el botó dret del ratolí i cliqueu sobre "Guardar imagen como".

dijous, 6 de novembre del 2014

Escrivim les normes de la classe

El primer treball de l'àrea de Català d'aquest curs va ser escruire les normes de la classe. Ho vam fer entre tots i les vam penjar en un lloc visible de l'aula per poder recordar-les constantment. 

Després cada nen i nena es va portar a casa un full on estaven recollides totes les normes de la classe i el vam signar juntament amb els nostres pares. Això vol dir que ens comprometem a seguir-les cada dia per millorar la convivència, l'actitud de treball i la nostra salut.



dimecres, 5 de novembre del 2014

Vols reforçar allò que aprens?

Com passa el temps! Ja fa mes i mig que vam començar el curs. Ara ja sabem on és la nova classe, quins són els nous mestres, com hem de fer servir les llibretes, quines són les normes de la classe,... 

A més, hem començat a treballar i a aprendre moltes coses noves a les àrees de Català, Castellà, Matemàtiques i Medi.

A Català i Castellà estem treballant molt la lectura, sobretot la lectura en veu alta. En la pàgina Reforça Català i Castellà d'aquest blog o clicant aquí trobareu molts recursos web per millorar la vostra lectura.


En la unitat 1 de Matemàtiques estem treballant els símbols > i <, els nombres parells i senars, els nombres ordinals i l'arrodoniment i l'estimació de nombres. A més, durant aquest curs hem començat a fer càlcul mental de problemes un cop a la setmana. D'aquesta manera treballem els problemes matemàtics alhora que l'atenció i la comprensió oral.

Si vols practicar des de casa qualsevol d'aquests continguts només has de fer servir els recursos web que trobaràs a la pàgina Reforça Mates d'aquest blog o clicant aquí.
http://clic.xtec.cat/db/jclicApplet.jsp?project=http://clic.xtec.cat/projects/quinzet/jclic/quinzet.jclic.zip&lang=ca&title=Fem+problemes+del+Quinzet+amb+la+Formiga+Matem%C3%A0tica

En la unitat 3 de medi estem estudiant els paisatges de Catalunya. Estem aprenent què és un paisatge natural i un paisatge artificial. També que a Catalunya hi ha paisatges de plana, costa i muntanya.

Però, estem segurs que encara podem aprendre moltes coses més o reforçar el que ja sabem si donem un cop d'ull als recursos web que us hem posat a la pàgina Reforça Medi d'aquest blog o clicant aquí.


Per últim, no oblideu que ja està publicat el concurs del mes de novembre.

dilluns, 3 de novembre del 2014

Votem en unes eleccions

El passat setembre els nens i les nenes de tercer vam triar un delgat o una delegada de classe. Ho vam fer de manera democràtica. Això vol dir que ho vam decidir entre tots.

Primer es van presentar els candidats i les candidates. Després es va fer la campanya electoral, és a dir, cada candidat va tractar de convèncer la resta de la classe perquè el votessin. A continuació tots els nens i nenes vam votar pel candidat que més ens havia convençut. Tot seguit es va dur a terme l'escrutini o recompte de vots. Per acabar, es va fer el nomenament del candidat escollit.

Els delegats i, per tant, els candidats que més vots van tenir en les eleccions són el Joel Mesa de 3rA i l'Angel Poza de 3rB.


dissabte, 1 de novembre del 2014

Qui és qui?

La primera activitat de plàstica que vam fer aquest curs va ser dibuixar-nos. Després vam ajuntar tots els dibuixos i els vam posar en la porta de la classe i darrere el títol d'aquest blog.

Alguns companys es van dibuixar tal com són, fins i tot amb la roba que portaven aquell dia. Altres companys es van imaginar amb un altre tipus de cabell, un altre color de pell o es van inventar vestuaris impossibles. Alguns es van dibuixar molt petits i altres molt grans.

Aquí us deixem el resultat. Endevineu qui és qui?


dimecres, 22 d’octubre del 2014

Ja tenim nom per al nostre blog

La prova del mes d'octubre consistia a triar el nom d'aquest blog mitjançant els comentaris. Hi havia dos possibles noms: 


  • El blog yawalapiti

  • El terrorífic blog de tercer



El nom més votat ha estat El Terrorífic blog de tercer amb 29 vots. El blog yawalapiti només ha rebut 6 vots.

És per això que a partir d'ara El blog de tercer s'anomenarà El terrorífic blog de tercer. La nova adreça web serà: elterrorificblogdetercer.blogspot.com.

També podreu accedir-hi a partir de la pàgina web de l'escola Santa Eulàlia: www.xtec.cat/centres/a8034448

Moltes gràcies per la vostra participació. Us animem a continuar participant en el concurs del mes.


dissabte, 13 de setembre del 2014

Benvinguts!

Hola a tothom! Els nens i nenes de 3r de l'Escola Santa Eulàlia de Les Roquetes estrenen nou curs, nou cicle i, com a novetat, nou blog. Aquest serà un entorn diferent d'ensenyament i aprenentatge. Aquí podrem veure què fem, reforçar tot allò que anirem treballant, descarregar informació i fotos,... Però també podrem deixar comentaris, expressar idees, sentiments,...