dimarts, 31 de març del 2015

Ens visita un policia local

Volíem conèixer els serveis municipals de les Roquetes i també saber les funcions d'un policia.

Adrián Zegarra, Joel Mesa i classe de 3rA
Les Roquetes, Sant Pere de Ribes

El passat 30 de gener els nens i les nenes de 3r i 4t vam entrevistar un policia local a les aules de cicle mitjà.

El policia és el pare d'una alumna de 4tB que va accedir a vindre a l'escola perquè l'entrevistéssim. Això ho vam fer perquè volíem conèixer els serveis municipals de les Roquetes i també saber les funcions d'un policia.

Primer cada classe vam pensar i escriure preguntes per fer al policia. Després el policia i els alumnes ens vam presentar. A continuació el policia va explicar per a què serveix el número de telèfon 112. Tot seguit vam fer les preguntes i els policia les va respondre. La mestra Gemma ho va gravar tot en vídeo. Per últim vam posar el vídeo i vam transcriure les respostes del policia. 

Podeu llegir l'entrevista en aquest document:

dilluns, 30 de març del 2015

Pengem les normes del pati

Aquestes normes serveixen perquè tots els nens i nenes de l'escola puguin recordar com ens hem de comportar a l'hora de l'esbarjo.

Héctor estrella i classe de 3rB
Les Roquetes, Sant Pere de Ribes

A principis del mes de març, al suro del porxo, van penjar les normes del pati. Van penjar un dibuix i un cartell per a cada norma i l'horari de pistes i de jocs. Aquí us les deixem:








diumenge, 22 de març del 2015

Celebrem la Festa Major i el Carnaval

Aquest curs les dues festes han coincidit en el calendari.

Gisela Cabezas i classe de 3rA
Les Roquetes, Sant Pere de Ribes

L'11 de febrer de 2015 els nens i nenes de l'Escola vam celebrar el Carnaval i la Festa Major de Santa Eulàlia.

Els nens i nenes d'infantil es van disfressar de coets, els de primer es van vestir de dragones, els nens i nenes de segon i cinquè es van posar el vestit de diables, els alumnes de tercer van anar de capgrossos, els de quart de gitanes i els de sisè ens van preparar una batucada.

En primer lloc l'alcalde de Sant Pere de Ribes va llegir el pregó. Després es va fer una cercavila al voltant de l'escola amb gegants i grallers. Per últim vam ballar els Capgrossos de les Roquetes i la Colla de Gitanes i Dansaires.

Això va passar perquè el dia 12 de febrer era la Festa Major de Santa Eulàlia a les Roquetes i va començar el Carnaval que dura una setmana.

Aquí us deixem les fotografies dels millors moments d'aquell dia de festa. Per descarregar-vos-les només cal que cliqueu a sobre de qualsevol imatge. Després premeu el botó dret del ratolí i cliqueu sobre "Guardar imagen como" o "Anomena i desa".


Consignes de Carnaval

Els dies previs al Carnaval es van organitzar les tradicionals consignes. Com no podia ser menys, aquest any estaven relacionades amb la Festa Major de les Roquetes.

El dilluns, 9 de febrer, vam portar una camisa blanca i una faixa vermella, com si fóssim castellers o geganters. El dimarts, 10 de febrer, vam dur barret, mocador i ulleres com els correfocs. També podíem venir maquillats com a dimonis de debò.

Aquí us deixem algunes fotografies:





dissabte, 21 de març del 2015

L'escola, el Carnaval i la Festa Major

Així és com va quedar l'entrada a l'escola per celebrar l'arribada del Carnaval i la Festa Major de Santa Eulàlia de les Roquetes. Quin goig que feia!







dimecres, 18 de març del 2015

Ja tenim els guanyadors del concurs del mes de febrer

El concurs del mes de febrer consistia a trobar els quatre objectes que són típics de Carnaval. La resposta correcta era: Sardina, màscara, disfressa i botifarra d'ou. Aquests són els encertants:

  • Hamza El Habri
  • Hugo Cristian Patiño
  • Gisela Cabezas
  • Ivet Camps
  • Adrián Zegarra




Enhorabona a tots! El concurs del mes de març ja està publicat. Us animem a continuar participant des de la pàgina "Concurs del mes" d'aquest blog o clicant aquí.

dimecres, 4 de març del 2015

Sortida per les Roquetes

Els nens i nenes de 3r vam fer una sortida per les Roquetes.

Chadia Lakdim i classe de 3rB
Les Roquetes, Sant Pere de Ribes


El passat dilluns, 26 de gener, els nens i les nenes de 3r vam fer una sortida durant tot el dia per les Roquetes i vam visitar molts equipaments municipals, com ara la deixalleria, l'Ajuntament, el CAP o el mercat municipal.

Deixalleria

Ajuntament

CAP

Mercat municipal

Vam anar a peu. Vam veure per dins la deixalleria i l'Ajuntament i per fora els altres equipaments. A la deixalleria ha havia contenidors plens de residus. Voliem conèixer els equipaments i saber on són.

Aquí us deixem les fotos dels millors moments d'aquesta sortida. Per descarregar-vos-les, només cal que cliqueu sobre qualsevol imatge. Després premeu el botó dret del ratolí i cliqueu sobre "Guardar imagen como".