divendres, 23 de gener del 2015

Escrivim majúscules

A les àrees de Català i Castellà hem estudiat l'ús de les majúscules. Ara ja sabem que hem d'escriure sempre majúscula a principi d'un text, després de punt i en els noms propis.

Aquí us deixem un joc que hem trobat a la xarxa per practicar l'ús de les majúscules.


Aquest joc el trobaràs també a la pàgina Reforça català i castellà d'aquest blog o clicant aquí

dimecres, 21 de gener del 2015

L'ordre alfabètic

A Català i Castellà hem estat treballant l'ordre alfabètic. Ara sabem que alfabet i abecedari volen dir el mateix. També sabem que l'alfabet català té 26 lletres mentre que el castellà en té 27. Això és perquè l'alfabet castellà té una lletra més, la ñ.

Aquí us deixem un recull de jocs que hem trobat per la xarxa per aprendre correctament l'ordre alfabètic. 



Tots aquests jocs els trobaràs també a la pàgina Reforça català i castellà d'aquest blog o clicant aquí.

diumenge, 18 de gener del 2015

Ja tenim els guanyadors del concurs del mes de desembre

Després de les festes de Nadal, el senyor Ramon i la Senyora Júlia van plantar el Petit Avet al jardí de casa seva. Aquesta és la resposta correcta del concurs del mes de desembre i aquests són els encertants:

  • Gisela Cabezas
  • Ivet Camps
  • Janneth Márquez
  • Eric Vicente




Enhorabona a tots! El concurs del mes de gener ja està publicat. Us animem a continuar participant des de la pàgina "Concurs del mes" d'aquest blog o clicant aquí.

dilluns, 12 de gener del 2015

Jackson Pollock

Durant els últims dies del primer trimestre hem conegut la vida i l'obra de Jackson Pollock, un pintor estatunidenc famós pel seu estil únic d'esquitxar i degotar la pintura sobre llenços situats en el terra. Aquí us deixem dues imatges d'aquest pintor i de la seva característica manera de pintar:


Els nens i nenes de 3r vam pintar de la mateixa manera com ho hagués fet en Pollock. En les següents imatges ens podeu veure en acció:







Vam fer dues composicions, una esquitxant i l'altra degotant. La composició amb esquitxades la farem servir com a carpeta de plàstica. La composició amb gotes va servir com a coberta de l'àlbum del primer trimestre. Aquí us deixem alguns exemples. Van quedar unes pintures molt boniques i acolorides.


dimecres, 7 de gener del 2015

Celebrem el Nadal a l'escola

El 23 de desembre els nens i nenes de l’escola Santa Eulàlia de Les Roquetes de Sant Pere de Ribes vam celebrar el Nadal.

Primer els nens i nenes de Cicle Mitjà i Cicle Superior vam fer l’amic invisible mentre els de Cicle Inicial i Cicle Infantil van fer cagar el tió. Després vam menjar coca i xocolata que ens va regalar l’AMPA. A continuació vam cantar una nadala després de veure l’obra Els Pastorets que van interpretar els nens de Cicle Superior. Per últim vam repartir les notes i els àlbums del primer trimestre.

Tot això ho vam fer per celebrar el Nadal i l'arribada de les vacances.

Aquí teniu les fotografies dels millors moments d'aquest dia de festa. Per descarregar-vos-les, només cal que cliqueu a sobre de qualsevol imatge. Després premeu el botó dret del ratolí i cliqueu sobre "Guardar imagen como".


dilluns, 5 de gener del 2015

Tintín i Milú

A les àrees de català i castellà hem treballat l'ús de les lletres majúscules i els signes de puntuació. Per a practicar-ho vam escriure un diàleg relacionat amb unes vinyetes mudes d'un còmic de Tintín i Milú. Aquí us deixem dos exemples:



dijous, 1 de gener del 2015

Els animals

En la unitat 4 de medi hem estudiat els animals. Hem après que els animals es classifiquen de diverses maneres. Segons què mengen, els animals es classifiquen en herbívors, carnívors o omnívors. Segons com es desplacen, els animals es classifiquen en terrestres, aquàtics o aeris. Segons com neixen, els animals es classifiquen en ovípars o vivípars. Segons si tenen esquelet, els animals es classifiquen en vertebrats o invertebrats.

Però, estem segurs que encara podem aprendre moltes coses més o reforçar el que ja sabem si fem un cop d'ull als següents recursos web:

Primer farem una mica de repàs:




Ara aprendrem la diferència entre animals vertebrats i invertebrats:



I, per últim, aquí us deixem una web amb la informació més important dels ocells que viuen a Catalunya:


També pots gaudir d'aquests recursos web a la pàgina Reforça Medi d'aquest blog o clicant aquí.