dimarts, 30 de desembre del 2014

Escrivim descripcions de paisatges

En la unitat 3 de medi vam estudiar els paisatges de Catalunya. Vam aprendre les diferències entre un paisatge natural i un paisatge artificial. També que a Catalunya hi ha paisatges de plana, costa i muntanya.

A català vam aprofitar tots aquests nous coneixements per escriure una descripció d'un paisatge de muntanya, un de plana i un de costa. Aquí us les deixem:




dilluns, 29 de desembre del 2014

Escrivim nombres

En la unitat 2 de Matemàtiques hem treballat l'escriptura de nombres i hem après que en català el meu nombre no és el meu nom.

Aquí us deixem un recull de jocs que hem trobat per la xarxa per aprendre a escriure correctament els nombres en català.

Primer farem una mica de repàs:


Ara escriurem nombres de dues xifres. Recorda que una desena són 10 unitats:


Després escriurem nombres de tres xifres. Tens tres intents:




Amb aquest joc podràs escriure nombres de fins a quatre xifres. Pots fer-ho en català o en castellà:


Com t'ha anat? Si encara tens dubtes de com s'escriuen els nombres en català, en aquest joc pots escriure el nombre que vulguis i apareixerà escrit a la pantalla:


Tots aquests jocs els trobaràs també a la pàgina Reforça Mates d'aquest blog o clicant aquí.

dissabte, 27 de desembre del 2014

Sortida al Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya

El dimarts 11 de novembre les classes de tercer vam fer una sortida i vam veure molts amfibis i rèptils. Vam anar al Centre de recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya, el CRARC, que està a Masquefa, per aprendre moltes coses sobre aquests animals.

Primer vam fer un taller i vam poder tocar una salamandra, una tortuga mediterrània i una serp del panís. Després vam visitar les instal·lacions i vam veure camaleons, dos cocodrils, caimans, serps i moltes tortugues. Al final ens vam regalar un llibre i una pell de serp.

Aquí teniu les fotografies dels millors moments d'aquesta sortida. Per descarregar-vos-les, només cal que cliqueu a sobre de qualsevol imatge. Després premeu el botó dret del ratolí i cliqueu sobre "Guardar imagen como".


dimarts, 16 de desembre del 2014

Ja tenim els guanyadors del concurs del mes de novembre


Els bolets que creixen a les pinedes són els pinetells, les llenegues i els rovellons. Aquesta era la resposta correcta del concurs del mes de novembre.

Enhorabona a tots aquests encertants que han demostrat ser molt bons boletaires:

  • Janneth Márquez

  • Eric Vicente

  • Ivet Camps




El concurs del mes de desembre ja està publicat. Us animem a continuar participant des de la pàgina "Concurs del mes" d'aquest blog.